• 0884 728 661
  • Условия за ползване

   Oбщи условия за ползване на сайта

   Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между gia.bg и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин Gia.bg  за покупка на стоки.

   С натискането на стока, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта: Gia.bg  cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия.

    Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

   1.Предусловие

   Купувач - лице, фирма или друго юридическо лице, което прави поръчка.

   Продавач - Gia.bg

   Поръчка – електронна заявка, явяваща се  като форма на комуникация между купувача, (физическото лице) и Продавача , в която Продавача  се съгласява да достави на посочен адрес, а купувачът се съгласява да заплати при нейната доставка стойноста на поръчката.

   Продукти - стоки, които да бъдат доставени на купувача, в резултат на направената заявка  от фирмата Продавач.

   Договор – поръчка , потвърдена от Продавача

   2. Информация за продукта

   Продуктите, продавани  чрез сайта www.gia.bg са нови и в момента на доставка са придружени с фактура, при поискване от страна на клиента и/или с фиксален бон, както се изисква от закона. Продуктите се предлагат въз основа на направената заявка от купувача към продавача, и от това дали са налични в момента на заявката. Поради тази причина, се доставят само продукти , които са минали потвърждаване на заявка.  

   Отбелязаната на фактурата покупната цена, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на Вашата заявка. Ние си запазваме правото да променяме цените на продуктите, без предупреждение. Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката Ви няма да се промени, след нейното потвърждение по Вашата електронна поща посочена при регистрацията в сайта.

   Gia.bg  не дава никакви гаранции, различни от тези , които са упоменати  в закона упоменаващ съответните  , но без ограничение на функционирането на този сайт – именно: информация, правилни описания на артикулите, актуализиране на съдържанието в сайта и неговата пригодност за определена цел. Купувачът изрично се съгласява, че използва на свой риск този сайт и продуктите в него, изключващи задълженията на продавача, в случая Gia.bg , да разреши на потребителите оттегляне, както се изисква по закон и според описаните клаузи в този документ.

   Ние не носим отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, показан на вашия монитор, както и за самия продукт, по отношение на: размер, модел, материя и свойства.

   3. Гаранция на продуктите

   Всички продукти, продавани от нашия сайт, са в гаранция, както го изисква правилника на търговското законодателство. Продуктите ни са нови и идват одобрени от производителите.

    4.Поръчка

   Когато Gia.bg потвърди Вашата поръчка, това автоматично ще означава, че Вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия. Поръчка, приета и регистрирана успешно от Gia.bg, се счита тази, която е потвърдена електронно по е-мейла на купувача, без да изисква от него отговор. Gia.bg няма да има финансови претенции към купувачите, за непотвърдена поръчка.

   Поръчката се счита за потвърдена след получаване на е-мейл за потвърждение.

   Ако не получите е-мейл за потвърждение на поръчката, моля свържете се с нас на посочения телефон.

    

   Настоящото споразумение, влиза в сила oт Gia.bg за потвърждение на поръчката. Потвърждението се извършва само по електронен път, (електронна поща), след изготвянето на поръчката.

   5. Доставка

   Доставката се извършва чрез куриер и е безплатна за поръчки над 80 лв за територията на цялата страна, а за поръчки под 60 лв транспортните разходи се поемат от купувача и са на стойност 6.00 лв до посочен от Купувача адрес и 5.00 лв до офис на Еконт. Доставките се извършват чрез куриерска фирма Еконт, в дните от понеделник до събота, в часовете между 08:00 – 18:00, в рамките на 2  работни дни дни, след потвърждаване на поръчката, на адреса, посочен в регистрацията на клиента. Gia.bg си запазва правото, да не доставя поръчки на клиенти, които не са изпълнили задълженията си, при своето регистриране, (грешно попълнени данни, невярна информация или липса на такава) .

   След два неуспешни опита за доставка, направени от куриерската фирма Еконт , Вашата поръчка ще се счита за невалидна и Gia.bg  ще прекрати договора си с Вас

   Ние си запазваме правото, да не изпращаме поръчки до клиенти, които са регистрирани в нашата система с повече от две неуспешно доставени поръчки, в рамките на един месец.

   Ако купувачът не е открит на адреса, посочен за доставянето на поръчката и в часовете, упоменати по-горе, куриерът ще повтори доставката на следващия ден, след контакт с купувача по телефона. Ако при втория опит за доставка от страна на куриерската фирма, купувачът не е открит на адреса, доставката се счита за отменена, а заявката от Gia.bg  за прекратена.

    6.Връщане на продукт

   Съгласно действащото законодателство, връщане на продукт е разрешено само на физически лица. Според точка 130/2000, потребителят трябва да уведоми в писмена форма правото да се откаже от покупката, без да дължи неустойка и без да посочва причини за това, в рамките на 7 работни, дни от датата на получаване на продукта. Клиентите, регистрирани като фирмени лица, нямат право да се откажат от поръчката, съответното, отказът от поръчка, се отнася само за физически лица.

   Продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, по възможност в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и неносени, както и с придружаващия ги документ за продажба, (фактура), чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът е длъжен да уведоми Gia.bg  за намеренията си да се върне продукта, в рамките на 7 работни дни, считано от датата на получаване на пратката. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия срок, няма да се взимат под внимание от фирмата.

   След подаване на заявка за връщане на продукт, купувачът разполага със срок от 7 дни, за изпълнение на доставката към Gia.bg. Молби след този срок, няма да бъдат разглеждани и приемани.

   Ние си запазваме правото да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от носене , надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани. За да се избегнат недоразумения, на пратките ще бъде издаден доклад, с представителя на куриерската фирма, в който ще се посочва състоянието на колета.

   При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети, както и придружаващи ги документи, Gia.bg ще ги счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена тях.

   Също така, ние си запазваме правото, да Ви откажем връщането на продукт, в случай на злоупотреба. Когато от месечния брой поръчки, клиентът връща над 25% от общата стойност на поръчките, ние имаме правото да прекратим доставките си към този клиент, без предизвестие. Ако връщането е отказано, въз основа на някое основание, от изброените по-горе, ако клиентът е изпратил продукт, без вписан номер за връщане или е изпратил пакета по друга куриерска фирма, транспортните разходи, ще са за негова сметка.

   Възстановяване на сумата от върнати продукти, ще се извършва чрез:

   1. Фирмата куриер
   2. По банкова сметка, посочена от Купувача

   ВНИМАНИЕ!   Молим да спазвате сроковете за връщане на продукти, с които сте се съгласили, в момента на изпращането на поръчката.

   7. Рекламации

   Gia.bg , носи отговорност за гаранцията и качество на продаваните продукти. Условията на гаранция за потребителите, са в съответствие със Закон № 449/2003.

   Отправените жалби ще бъдат уважени, според условията, посочено по-долу, в противен случай, няма да бъдат приети:

   Жалбите в писмен вид, се представят в рамките на 48 часа от получаването на поръчката от купувача.

   -        В жалбата трябва да бъдат споменати: номерът на поръчката, номерът на фактурата, номерът на товарителницата, с която е изпратен, както и мотивите за оплакването.

   Жалбите, свързани с гаранцията и дефектите на продуктите, трябва да бъде придружена и от съответния дефектен продукт, в оригиналната му опаковка, заедно с всичките аксесоари към него, както и копие от издадената за него фактура, и квитанция от куриерската фирма. Ако даден продукт се връща към gia.bg, без да е придружен с едно от горепосочените изисквания, той може да бъде изпратен обратно към заявителя, (изпращача), без gia.bg да поема отговорност за гаранцията и дефекта му.

   Gia.bg ще отговори на жалбата, в срок до пет работни дни, от нейното получаване. За това време, Gia.bg може да реши:

   *Приемане на рекламираните стоки, за своя сметка;

   *Изплащане стойността на рекламираните стоки;

   *Отхвърляне на жалбата;

   Никакви претенции няма да се взимат под внимание, ако стоките са били заменени с други   или по някакъв начин се е въздействало на тях, (механично или химично). Този списък, подлежи на допълване. Клиентът няма право да предяви иск за обезщетение на лихвите по качеството или количеството на стоките, закупени от Gia.bg , ако не бъдат спазени някои от горепосочената процедури, при подаване на молбата за оплакване (жалбата).

   8. Промоции

   Ние определяме регламента и правилата на промоциите , които организираме. Тези правила са известни само на потенциалните клиенти, чрез техния профил в нашия сайт или от официалната ни страница във Facebook.

   Право на промоции имат само тези клиенти, които следват правилата, публикувани в сайта. Също така, промоциите се прилагат само за поръчки, които са направени в нашия сайт, в периода, в който промоцията е валидна до изчерпване на количествата.

   По време на промоциите, отстъпки не са кумулативни, отстъпката ще се прилага с най-висока стойност.

   Gia.bg си запазва правото да отменя промоция без предизвестие.

   9. Защита на личните данни

   Gia.bg гарантира пълна конфиденциалност на личните данни.Личната информация, използвана от сайта не се продава, предава или по какъвто и да било начин споделя с трети страни и е изцяло съобразена със Закона за защита на личните данни и цялото българско законодателство.

   10. Злоупотреба

   Всеки опит за достъп до личните данни на друг потребител, промяна на съдържанието на сайта www.gia.bg  или повлияването на качеството му на работа, ще се счита за измама и ще бъде криминално наказуемо от компетентните органи, съгласно Българското правно законодателство (БПЗ).

   11. Съдебни спорове

   Всяка жалба, между потребителя и сайта www.gia.bg , ще бъде решена по взаимно съгласие. Тези условия, са задължителни и за двете страни. Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в "Общите условия", от датата на тяхното публикуване в сайта. Потребителят е единствено отговорен да бъде винаги в течение с всички промени в тези условия. Ползването на услугите на сайта, след промени в "Общите условия", означава, че сте съгласни с тези промени.
   Тези условия, ще се регулират и тълкуват в съответствие със законите на Република България, без оглед на конфликти и намесата на правни норми. За всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, Вие се подчинявате на изключителната юрисдикция, и съдебен окръг на съдилищата, които се намират на територията на Република България. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще бъде приемлива в съдебни, или административни производства, основаващи се на, или отнасящи се до тези условия, по същия начин, и при същите условия, като други търговски документи, и записи, първоначално изготвени в печатна форма.

   12. Промени

   Gia.bg , си запазва правото да прави промени в разпоредбите, дизайна и всички структури на уебстраницата www.gia.bg като не се задължава да уведоми предварително клиентите си за това!

 • Последно разгледани